John Fylken

John Fylken var opprinnelig fra Notodden, vokste opp i Valdres men gjorde halling av seg i 1945. Han het opprinnelig John Gustavsson, og ble sammen med broren plassert som pleiebarn på garden Fylken i Valdres, og tok derfor navnet Fylken til etternavn.

John markerte seg allerede i unge år som en svært god spelemann. Han var i ungdommen på spelferder i Sverige, Finland, Danmark og Tyskland. Han bosatte seg like etter krigen i Hallingdal, og var først del av Hol spelemannslag, hvor vi på det nederste bildet fra 1945 ser ham i midten foran. . Han var en av de sentrale lederne i Gol spelemannslag fra 1950 og utover.

Fylken gikk bort altfor tidlig i 1968, bare 60 år gammel. Han hevdet seg på de fleste kappleiker han deltok på, og det var svært mange. Fylken vokste forøvrig opp i Vestre Slidre i fosterhjem hosbygdaspelemannen Per Einang Fylken, som det ffinnes noen få opptak med.

fylken sept 1938

Fylken spilte inn 78-plate i september 1938.

fylkenlien

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s