Springaren «More-Eilev» og Eilev Torsteinsson Langeland født 1791 frå Ål

av Olav Sataslåtten

Bildet er av Aslak Sandestølen

Eilev Torsteinsson Langeland ble født 13.06. 1791—dødsår ukjent. i Ål bygdebok heter det at Eilev gjekk arbeidslaus og vart difor idømd tukthusarbeid i 1809. Han budde hjå mor si i ei stugu på Strand. Truleg vart Eilev kalla «More-Eilev». Systera var Guro Torsteinsdotter, mor til Moreguten. More-Eilev laga viuspenningar for sal. Prisen var 1 mark for 100.

Aslak Sandestølen i Ål spilte inn denne låtten i opptak gjort av Sven Nyhus for Norsk Folkemusikksamling 15. mars 1973. Opptaket ble inkludert på kassettsamlingen «Spel og dans i Hallingdal» som ble distribuert til bibliotekene i dalen på 90-tallet.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s